广东天元建筑设计有限公司
项目动态
广东天元建筑设计有限公司(睿住天元)打造的【顺控·熙悦湾】项目,继获得2023法国双面神GPDP AWARD 国际设计银奖后,再次凭借精研产品之道和独特产品创新,再次斩获伦敦国际创意大赛Official Selection奖、金堂奖年度杰出设计奖,两大荣誉。
近日,2024年美国MUSE国际设计大奖公布获奖结果,广东天元建筑设计有限公司(睿住天元)高品质设计【顺控·珑悦湾】和【华东师范大学附属顺德美的学校(二期】,分别荣获铂金奖及金奖。
近日,“粤美乡村”风貌设计大赛(2023年度)颁奖仪式暨乡村风貌设计交流研讨会在广州举行。我司广东天元建筑设计有限公司(睿住天元)项目「爱树·丹霞山苑——仁化县董塘镇大井民宿设计」及「仁化县董塘镇大井村景观设计」凭借优秀设计技术成功获选“粤美乡村”风貌设计大赛职业组二等奖。
热点资讯
恭喜广东天元建筑设计有限公司(睿住天元)凭借近零碳设计技术喜获佛山市绿色建筑与节能协会优秀企业!
恭喜广东天元建筑设计有限公司(睿住天元)凭借“零碳+装配式+BIM”智能建造综合技术的应用「佛北战新数智城」项目喜获金标杯一等成果,「山水庄园酒店」项目喜获金标杯二等成果!
4月25日,广东天元建筑设计有限公司(睿住天元)张晓聪院长带队前往中国建筑文化中心进行战略合作交流座谈,并调研学习“好房子”科技产业展厅和新城建展览展示中心。
深度对话
「REMAC TY 数字化设计实践」
——打造元宇宙场景及虚拟空间设计,探讨元宇宙在实体空间虚拟呈现的可能性!
建筑设计全产业链:全生命周期数字化设计,营造智慧未来。
双碳目标的实现有待建筑行业相关技术的提升,睿住天元在2018年开始布局BIM、智能化以及装配式设计,目前已达到行业技术前列水平,在低碳技术设计、建造、运维阶段均有理论及实例支撑。

睿住天元设计|盈峰集团深圳总部/LOOP Design Awards获奖作品


图片

图片

图片



LOOP Design Awards 2023 公布了最终获奖名单。其中由睿住天元设计的“盈峰集团深圳总部”荣获2023年度专业设计奖,我们深感荣幸!


The LOOP Design Awards 2023 announced the final winners. Among them, the Infore Shenzhen designed by REMAC TY, won the Citation Winner award in 2023. We are deeply honored!


图片



图片

LOOP设计奖(LOOP Design Awards)于2020年首次举办,是一个面向创意和人才的开放平台,旨在全球范围内表彰具有多样性的卓越作品,所有设计师可以在这里展示他们最优质的项目,并在全球范围内获得极大的知名度。大奖涵盖建筑、室内设计、景观设计、产品设计、建筑摄影、建筑视频、概念设计、艺术和旅游等领域。


The LOOP Design Awards was held for the first time in 2020. It is an open platform for creativity and talents. It aims to recognize excellent works with diversity worldwide. All designers can show their best projects here and globally globally Get great popularity. The Awards mission is to become one of the most prestigious and recognized international Award in Architecture, Interior Design, Landscape Design, Product Design, Architecture Photography, Architecture Video, Concept Design, Art and Travel.



图片


图片



“空间-未来”

室内设计探索

企业品牌与时代精神的融汇

公共空间的更多可能性

打造出深圳高新商务中心空间新标杆

开启未来视角下的城市办公想象





盈峰集团深圳总部位于深圳市南山区,该区作为深圳的科研、教育、体育中心,在城市迅猛发展的背景下,人们对于高效办公及商务交流的需求也更为迫切。团队探索公共空间的更多可能性,信息基础设施为基石,巧妙融合智能化专业系统,以此构建智能控制的多场景应用,开启未来视角下的城市办公想象,本案大堂及办公区室内设计面积3500㎡。


Infore Shenzhen is located in Nanshan District, Shenzhen. In a rapidly developed city, people become more urgent for efficient office and business communication. Therefore, we try to explore more possibilities of public space on the basis of the intelligent, and ignite the imagination of future urban office. Design through the integration of corporate brands and the spirit of the times, under the theme of Space-Future with a hope to create a new benchmark for high-tech business center space.



图片


图片

尊重场地特性,利用建筑结构特点,在横向尺度有限的条件下,尽可能实现空间的开放性和通透感,大胆尝试利用简化重构的设计手,拓宽空间的纵向尺度,从而营造符合企业属性的简约、大气空间氛围。注重自然光和人工光结合,采用裙楼天窗及镜面天花,多角度引入自然光,搭配个性灯饰灯光,呈现独特光影效果。


We try to explore the characteristics of the architectural structure. Though with limited horizontal scale, we still try to widen the vertical scale of the space as much as possible. Combined with the podium skylight and mirror ceiling material, we finally present a unique spatial scale and balance light-shadow relationship.


图片
图片


细节部分,利用多曲面石材包裹立柱的形态,将原有建筑柱网打造成具有艺术美感的雕塑整列。搭配契合空间品质和文化内涵的巨型当代装置艺术,营造具有独特艺术气息和未来感空间氛围。


We also use digital design methods to improve details. Using the shape of multi-curved stone to wrap the column, the original conventional building column net is built into a sculpture with artistic beauty. With giant contemporary installation artworks, we tend to create a space atmosphere full of artistic atmosphere and futuristic sense.


图片
图片
图片


根据企业文化和空间特点进行设计思考,注重整体色调的协调性和美感,采用具有未来感的高级灰做为主色调,搭配深色石材和金属细节,赋予整个空间深邃感和稳重感。另外,为了营造舒适的环境,地面选用吸音材料增强空间隔音效果。


In the overall design, we apply a large area of futuristic high-grade gray as the main color, with dark stone and metal details, so that the whole space has a sense of mystery without losing a stable temperament.


图片
图片


图片

从空间和功能划分上,项目整体分为办公大堂和集团办公区两大部分,合理规划入口、等待区、接待区、休息区等区域。大堂作为彰显企业魅力以及品牌影响力的形象展示空间,设计布局力求开放、宽敞。


室内设计以现代简约手法,在满足功能和尺寸需求的同时,通过弹性多元空间分割方式,提升空间层次感和活力,实现高效、舒适的使用体验。极富雕塑感的平滑多曲面立柱装饰造型,突破了原建筑较为封闭的空间格局,形成一种向上生长的姿态。


From the vantage point of space and functionality, the project is segmented into two sections: the office foyer and the team office area. The foyer is a presentation space that accentuates the allure of the enterprise and the impact of the brand, and we plan to craft it as a focal point of the project. The spatial configuration disrupts the relatively confined space paradigm of the preexisting structure, amalgamated with the gentle multi-curved columns possessing a pronounced sculptural essence. Through the harmonious blend of organized and disorganized multi-experiences of the space, the entire foyer is brimming with vitality. While conforming to the functional and dimensional stipulations, it invokes people's imagination about the prospective office space.


图片
图片


办公场景设计匹配空间调性,注重实用性和功能性,采取简洁干练的构成手法。公共空间采用金属+石材的搭配,延续大堂空间的现代科技氛围。办公、会议和配套空间,更多的以木色系、暖灰色系为主调,墙面装饰侧重考虑隔音效果,使用者营造舒适、宽松氛围。


The office, as the intermediary of the daily office scenario, applies a succinct and competent composition methodology to align with the tonality and practical features of the space. The communal space employs the fusion of metal and stone to perpetuate the contemporary technological aura engendered by the foyer. Upon entry into the office, conference and subsidiary spaces, more wood hues and cozy gray shades are the dominant colors, crafting a cushy and laid-back space ambiance.


图片
图片
图片


图片

材质的选择在满足空间主题表达的前提下,我们遵循极简主义和绿色环保的设计原则,使用环保材料,并有意识的减少材料的数量和种类。


大堂空间以大面积的高级灰墙身石材为主基调,不做材质纹理和装饰工艺上的堆砌,更多的通过多曲面的造型和材质收口的细节凸显空间质感。公区地面统一选取深色大理石作为辅助,赋予空间稳重坚实的调性。天花和电梯厅墙体大胆的采用金属材质,丰富空间层次感和造型细节。


In the selection of interior materials, we adhere to the minimalist design doctrine. Under the precondition of satisfying the thematic expression of the space, consciously curtail the quantity and variety of materials. The foyer space is overpowered by an extensive area of high-grade gray wall stone. The floor of the communal area uniformly selects dark marble as a complement, endowing the space with a stable and robust tonality. The ceiling and elevator hall walls are audaciously fashioned from metal materials, increasing the sense of spatial hierarchy.


图片
图片
图片
图片


图片

本项目室内设计围绕“空间-未来”主题核心,深挖盈峰企业文化,通过设计风格、材料和色彩等元素的综合应用,创造出独特个性、富有创意的办公空间。智能化应用通过信息技术实现集中管理、数据分析和优化决策,实现安全、便捷、舒适与高效的管理质量的跃升。项目已经落成并投入使用,在总部林立的南山前海片区,形成独树一帜的空间特色,深受业主和往来客户的喜爱。


This project delights people's imagination of future office space by employing the distinctive features of architectural form to execute spatial design. The design imbues the space with an aura of mystery, while introducing highlights and unique experiences into the project. Intelligent applications achieve a leap in management quality. The project nestles in the Nanshan Qianhai district, abounding with headquarters, paternalizing a distinctive spatial characteristic, deeply cherished by proprietors.


图片
图片


图片
图片
图片
图片
滑动图片查看更多


图片


Copyright © 广东天元建筑设计有限公司 版权所有      粤ICP备20017300号
微信公众号
微信客服
作时间:09:00-17:00
业务联系电话:
13336684823
0757-26639919
联系地址:
广东省佛山市顺德区北滘镇君兰社区诚德路1号美的财富广场4栋25楼
联系邮箱:
remactybrand@mideazy.com